19 de desembre del 2013

QUAN NO ES TÉ EN COMPTE EL SOL: UN FORN SOLAR AL CENTRE DE LONDRES

Beiyan Lin
Luming Chen
1r Batxillerat

El Walkie-Talkie és un edifici al centre de Londres. És un edifici que té les façanes de vidre i amb un disseny en corva, això fa que el vidre actui com un enorme mirall còncau. La llum del Sol és reflectida a la vorera enfront de l'edifici en determinats moments del dia, creant-se com un forn solar, que provocà diversos problemes.


Alguns exemples:
  • Un senyor va aparcar el seu cotxe al costat del Walkie-Talkie i, quan va tornar, es va trobar que el mirall retrovisor i altres accessoris s'havien fos.
  • Ralph Guernsey, veí de White Chapel, va fer una demostració de com fregir un ou al mig del carrer. ( imatge)
  • Un restaurant i una perruqueria propers per tal d’evitar que el raig solar cremes algunes coses, han hagut de protegir-se amb una bastida i diverses lones.

El que passa és que la façana de vidre reuneix els raig de llum solar, es produeix una gran quantitat de calor, i els objectes es poden encendre o fondre.

El Walkie Talkie és un edifici "culpable", perquè la seva estructura de vidre reflecteix intensament la llum als carrers veïns.

Els responsables del gratacel han decidit clausurar diverses places d'aparcament i, els dissenyadors de l'edifici estan buscant solucions per acabar amb aquest problema.

Retorn al sumari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada