19 de desembre del 2013

DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UN PONT

Vanessa Acosta
Ana Flores
3rA ESO

1.DISSENY

La idea prèvia del treball era fer el mateix tauler amb els suports de paper en forma cilíndrica, però el vam haver de canviar perquè era inestable i vam posar bases de cartró en forma triangular. També volíem posar un tauler de fusta, però era molt pesat llavors vam haver de fer una base amb goma espuma perquè pensàvem que feia falta una base.

2.CONSTRUCCIÓ

El primer que vam fer va ser el tauler amb un tros de cartró, però com havia de ser un pont d’armadura, vam unir enfilalls de fusta. Desprès vam fer els suports de forma triangular amb cartró perquè la rigidesa sigui major. Quan vam acabar de fer el pont vam veure que era inestable llavors vam posar dos tornapuntes entre el tauler i el suport a cada costat. I per últim vam pintar-ho i vam unir-ho a la base. Quan vam arribar a classe vam veure que la base no feia falta i vam treure-la i vam pesar nomes el pont que pesava 159,44 grams (és un dels més pesats)



3. AVALUACIÓ

El pont complia les característiques següents: el tauler i els suports feien 30 centímetres, suportava el pes d’una ampolla i no queia ni es tombava. L’únic inconvenient era que pesava més que d’altres ponts. La solució seria que en comptes de posar els enfilalls a sobre del cartró, posar nomes els enfilalls units entre si, així seria igual de resistent però més lleuger. També podríem haver-nos estalviat la feina de fer la base ja que només servia per augmentar el pes i això és el que volíem evitar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada