19 de desembre del 2013

L'AUTISME

Nerea Giménez
Sara Carcía
Arturo Cuello
Sara Serra 
1r Batxillerat

L’autisme és una de les alteracions del desenvolupament més freqüents en la infància, apareix abans dels 3 anys d'edat i afecta severament el desenvolupament social, el llenguatge, la imaginació, la conducta i amb això la vida familiar.



Característiques que presenta
Moltes peculiaritats que caracteritzen l’autisme , però podem agrupar les més comunes en tres blocs:
  • En l’àrea de comunicació i imaginació, no desenvolupar una comunicació verbal, no tenir una expressió facial clara i presentar regressió en el llenguatge. 
  • En l’àrea de socialització, actituds d’aïllar -se , no relacionar-se amb nens de la seva edat i no demostrar una reciprocitat en moltes accions. 
  • En l’àrea conductual, resistir-se a canviar de rutina, tenir interessos son molt limitats i poc comuns, presentar enrabiades molt freqüents i de difícil gestió, passar d'un estat d'ànim a un altre sobtadament, presentar un riure incontenible sense motiu aparent i auto lesionar-se o agredir els altres.


Quines són les causes?
Segons els avenços científics, s’ha detectat que potser un dels causants de l’autisme és l’alteració d’un cromosoma. Segons les observacions que s’han fet, hi ha possibilitats de que sigui una alteració en el cromosoma 7, 15 o 16.

El cromosoma 7 . Els investigadors han trobat un vincle molt fort entre aquest cromosoma i l'autisme. Hi ha evidència que una regió del cromosoma 7 està també relacionada amb els trastorns de la parla i del llenguatge.

El cromosoma 15. Investigacions del genoma sencer i estudis citogenètics mostren que part d'aquest cromosoma pot tenir un paper en l'autisme. Mutacions en aquest cromosoma causen el síndrome d'Angelman (retard en el desenvolupament, capacitat lingüística reduïda..) i el síndrome de Prader-Willi (discapacitat intel·lectual, retard en l’aprenentatge...) .

El cromosoma 16. Els gens trobats en el cromosoma 16 controlen una gran varietat de funcions que si s'interrompen, causen problemes semblants o relacionats als símptomes de l'autisme. Per tant, hi ha regions en aquest cromosoma que poden ser responsables de certs aspectes conductuals.

Siguin quines siguin les causes tots estem a l’espera de que hi hagi una cura 

També recomanem el llibre “ EL CURIOSO INCIDENTE DEL PERRO A MEDIA NOCHE” de Mark Haddon que ens descobreix a través del protagonista la forma de vida que te un nen adolescent autista que pateix autisme on ens mostra les seves característiques i problemes d’una persona que pateix autisme i l’actitud que te sobre la persona que te aquesta peculiaritat.

El llibre narra, en primera persona, un període de la vida de Christopher que és un nen autista. El protagonista té greus problemes de relació amb el món i amb les persones (excepte amb les més properes) i una gran intel·ligència que s'aplica fonamentalment a la seva afició per la matemàtica i el raonament lògic.



Retorn al sumari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada