19 de desembre del 2013

ADA LOVELANCE: LA PRIMERA PROGRAMADORA DEL S. XIX

Erwin Montejo
Tyrone Delgado 
1r Batxillerat

Al llarg de la nostra vida hem pogut observar un tram de l’evolució de la informàtica, moltes vegades les persones no s’adonen que al llarg d’aquesta història hi ha hagut grans genis, com la primera programadora de la història, Ada Lovelance.


Ada Lovelance neix a Londres, el 10 de Desembre de 1813 i mort el 27 de Novembre de 1852 degut a un càncer que probablement va tenir complicacions per causes mèdiques.

Mai va conèixer el seu pare, el gran poeta anglès Lord Byron. Als disset anys va ser presentada a Charles Babbage, pare de les computadores; el qual es va quedar impressionat per la seva capacitat analítica en el camp de les matemàtiques. Al 1836 Ada es va casar amb William King que la fer condessa de Lovelance l’any 1838, va tenir tres fills en el seu matrimoni. La seva fama prové de ser considerada la primera programadora de la història, ja que va afegir un conjunt de prestacions a la màquina analítica, un nou tipus de màquina de càlcul, que representa un pas endavant en la història dels ordinadors. Ada va ser la primera persona del món que va descriure el llenguatge de programació a l’interpretar les idees de Charles Babbage, i fins i tot millor, que ell mateix. I tot això Ada ho va fer a través d’un treball molt ben planificat que va escriure.

Fent una conclusió la condessa Lady Ada Lovelance va ser un gran geni que va marcar un punt de la història tecnològica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada