15 d’abril del 2011

FEM MEDIACIÓ

 
Toni  Sánchez
Neus Mostaza
1r ESO

 2ª trobada d'alumnat mediador de Sant Adrià de Besòs.
Una vintena d'alumnes/as del centre va participar a la trobada d´alumnat mediador. L'objectiu era recordar i consolidar el projecte que s'està portant a terme a l´institut des de fa 5 anys

 

  
El 31 de març vam sortir de l'institut a les 9:00 del matí. Quan vam arribar al col·legi Sant Gabriel ens vam presentar i vam explicar què era la mediació i vam començar a fer les activitats.
A la primera de les activitats havíem decidir sobre el següent supòsit: un home va en moto per una carretera deserta, però es troba tres persones:
  • La primera persona és un metge que va a salvar a la mare del motorista, la dona morirà si no pren la medicació abans de dues hores.
  • La segona persona és una dona que està perdent molta sang i necessita urgentment una transfusió. Aquesta dona té un fill petit, el pare del nen és mort.
  • La tercera persona és el seu l' amor de la vida.
Vam parlar fins que vam arribar a la resposta correcta: Deixar la moto al metge i que s'emporti a la dona que està perdent sang. El motorista es queda sense moto i amb l' amor de la seva vida.
A la segona activitat representàvem un conflicte i cadascú de nosaltres tenia un paper: un feia de mediador, un altre era el representant dels grans i el tercer era el representant dels petits.
El conflicte: Els grans mai deixaven la pilota als petits, un dels petits cansat de no poder jugar un dia van agafar la pilota, però els grans es van enfadar, el van agafar i li van pegar.
Per trobar una solució van parlar amb el mediador qui va decidir que a partir d' ara havien de jugar tots junts.


A les onze van anar cap a la biblioteca de la escola, allà ens vam donar l'esmorzar i vam sortir al pati. Quan vam acabar vam fer una activitat més i a les 13:00 hores vam marxar cap a casa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada