21 de desembre del 2009

RELACIONS CIBERNÈTIQUES

Mònica Rodríguez. 2n de Batxillerat

Actualment Internet està molt present en la nostra vida quotidiana.


A través dels xats i d’algunes webs podem estar en contacte amb qui nosaltres desitgem, crear perfils propis, conèixer gent nova, etc. A partir d’aquí sorgeixen diferents conflictes: primer de tot, la xarxa ens permet crear perfils amb la nostra informació personal, però aquest sistema no garanteix que la informació sigui verídica. Per tant, podem donar una imatge nostra que no s’adapti a la realitat, i a la vegada, ens pot passar el mateix però a la inversa, és a dir, podem conèixer algú que no és pas tal i com ens pensem, fet que pot ser realment perillós o, en menor grau, decebedor.

En aquest context, sorgeixen les relacions amoroses via Internet, que segons la meva opinió, normalment no són gens factibles. Pots tenir la sort de trobar una persona a la qual vegis com és realment, ja sigui perquè t’envia fotografies autèntiques o bé perquè veus la persona per web cam. S’han donat casos en què ha succeït això i a partir d’aquí han sorgit parelles quan s’han conegut personalment, però majoritàriament es donen casos en què una persona enganya a l’altra fent creure que és d’una manera,  que treballa en una determinada professió, oferint una imatge física falsa, etc.

La mentida pot allargar-se més o menys temps, pot crear sentiments d’una persona per una altra que no és realment com pensa, o bé pot no sorgir res, però en qualsevol cas, el desengany hi és present.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada