29 de juny del 2018

VISITA AL WORLD PRESS PHOTO

Aina Mulet
Professora de Llengua catalana i literatura

"M'interessa la fotografia i m'agrada veure com fotògrafs de diferents parts del món mostren el seu punt de vista de la realitat", diu l'Erick Benavides després de passar-se una bona estona contemplant la imatge d'un manifestant en flames a Caracas (Veneçuela), la instantània guanyadora del World Press Photo 2018.

Són les 11 del matí i els alumnes de 4t d'ESO passegen encuriosits pels passadissos del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acompanyats d'una guia que els explica en detall aquesta mostra internacional de fotoperiodisme que cada primavera s'instal·la a la ciutat. Són treballs que aborden esdeveniments coneguts (i no tan coneguts) que han tingut lloc al món al llarg del 2017. 

Gràcies a aquesta exposició ens hem assabentat de l'existència de la síndrome de la resignació, una estranya malaltia que s'ha detectat a Suècia entre els fills de refugiats exiliats al país; ens han colpit les imatges dels cossos sense vida d'una gran quantitat de rohingyes després que l'embarcació amb què intentaven fugir de Myanmar s'enfonsés a tocar de la costa de Bangladesh; i ens han indignat les fotografies que mostren el gran abocador d'Olusosun, a Lagos (Nigèria).

De ben segur que aquests reportatges no han deixat indiferents als nostres alumnes. I, qui sap, potser fins i tot han fet que més d'un s'interessés més per la fotografia, com l'Erick, o que descobrís la seva vocació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada