29 de juny del 2018

NÚRIA BASI ENS PARLA SOBRE EL MÓN EMPRESARIAL


Andrea Lozano, Delia Gistau i Eric Martin
Alumnes de 1r de Batxillerat d'Economia i d'Empresa

El dimarts 6 de març, la Núria Basi va venir a l’institut a fer-nos una xerrada sobre com funciona el món empresarial i, per posar-nos més en situació, va explicar-nos la seva experiència.

Va començar parlant-nos d’un programa on col·labora, anomenat Escola i Empresa, que es dedica a fer activitats per millorar el país. Tot seguit, va presentar-se dient que ella és empresària, més concretament l’encarregada d’una empresa de moda que va fundar la seva àvia als anys 40. Aquesta empresa va sorgir arran de la pràctica que va realitzar la seva àvia: es va posar al jardí de casa seva a cosir roba de color, perquè en èpoques posteriors a la Guerra Civil tothom vestia amb peces fosques, i ella volia innovar. A partir d’aquí, el negoci va anar creixent i creixent, cada vegada s’hi sumaven més clients.

Deixant de banda els inicis, va explicar-nos el que es necessita per fer un polo, tant referint-se a materials com a personal, i, aprofitant aquesta explicació, va mostrar-nos quatre exemples diferents de polos Lacoste, una marca amb la qual la seva empresa col·labora. Per acabar, va fer que ens involucréssim i participéssim en la xerrada preguntant-nos quins adjectius i valors crèiem nosaltres que havia de tenir una persona per ser un bon empresari. Hi va haver molta participació i col·laboració, ja que la gran part de la classe va respondre la pregunta que la Núria ens havia llençat, i vam estar tots d’acord en dir que la paciència, la iniciativa, la capacitat de lideratge i l’empatia, entre altres, són adjectius que identifiquen un bon empresari.

Va ser una xerrada molt amena i bastant interessant. Personalment penso que va ser una de les millors que havíem tingut fins al moment.

Per finalitzar, la Sra. Núria ens va regalar uns polos que l’últim dia de classe la professora va sortejar entre els alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada