29 de juny del 2018

ELS IMPOSTOS

Mario Jiménez,Laura Macias i Sergi Labaila. 1r Batxillerat
Àngels Serrano. Professora d'Economia

https://photos.app.goo.gl/h7Svpeo9P7TnsNgY9El 27 de febrer de 2018 va vindre el senyor Manuel Macías (funcionari de l’Agència Tributària) a fer-nos una xerrada molt interessant sobre els impostos.

En Manuel ens va explicar que els impostos són totalment necessaris per poder cobrir la major quantitat de necessitats de benestar tant individual com col·lectiu de la societat de l’Estat del benestar on vivim. Acte seguit ens va exposar una sèrie d’exemples, el principal que ens va cridar molt l’atenció era un exemple en el qual ens deia que des de la primera vegada que ens donen diners, ja comencem a tenir ingressos i despeses, i si a causa d’això, si tenim més despeses que ingressos, tenim 4 opcions: Reduir despeses, demanar préstecs, augmentar ingressos o haver estalviat prèviament.

A més a més,com a dada interessant i curiosa,ens va fer saber que els alumnes de batxillerat o cicles formatius tenen dedicats uns 8.000 € a l’any per a cadascun d’ells com a cost de la plaça escolar, i uns 100.000 € al llarg de tot el nostre aprenentatge, va ser una informació de la qual cap persona tenia idea.

Per altre banda, ens va comentar que la pensió mitjana es de 792,92 €,i que actualment hi ha més de 9 milions de pensionistes, per finalitzar la xerrada,ens va comentar que per fer 1 km d’AVE es dediquen 7 milions d’euros.

En conclusió, va ser una xerrada molt curiosa i interessant que en cap moment ens va resultar pesada, ens vam posar al dia de dades importants que la majoria no coneixia i que són molt importants per a les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada