29 de juny del 2018

TENIM DRETS, TENIM LLIBERTATS

Alumnat de Socials i Emprenedoria de 3r d'ESO

https://photos.app.goo.gl/p4VZqZCZUK5tLeus9Els alumnes de tercer curs hem treballat la temàtica dels «Drets de les persones refugiades i la sostenibilitat ambiental» amb dos tallers.

Al primer taller vam dividir la classe en tres grups i cada grup va tractar un lloc. Vam reflexionar conjuntament buscant solucions i reptes que s'havien plantejat: armilles salvavides a l'illa grega de Lesbos, acumulació de residus als camps de persones refugiades i, per últim, els drets dels refugiats dins dels països europeus, on aquests no respecten. Vam sentir empatia per ells perquè nosaltres vivim en unes condicions de benestar i ells no poden accedir ni a les necessitats bàsiques.

El segon taller era de gravació de vídeo. Al començament vam aprendre els diferents tipus de tècniques amb la càmera i els següents dies vam preparar guions, vinyetes i el vídeo en si descrivint-lo però sense gravar-lo. La temàtica que vàrem triar per al vídeo va ser denunciar les condicions en què viuen els refugiats en comparació amb nosaltres. També volíem denunciar que aquí moltes vegades no respectem el nostre entorn i no ens adonem de la sort que tenim i el privilegi que és poder tenir-lo. Aquesta reivindicació la vam fer arribar al Mercat de Sant Adrià, juntament amb diversos col·lectius solidaris, on vam projectar el vídeo que vam gravar.

A més, hem i estem col·laborant a dos projectes solidaris. El primer trimestre, vam fer la recollida d'aliments amb la campanya que realitza anualment la Creu Roja i, el segon i tercer trimestre hem realitzat la recollida de taps des de la fundació SEUR. Tots dos, per ajudar els més necessitats amb coses que a nosaltres no ens costa res i que per ells són vitals.

Us demanem que seguiu sent solidaris. Deixeu els teus taps a la caixa que hi ha sota el suro, al costat de la sala de professors del centre.

«Pensa globalment i actua localment.»

Gràcies a tothom!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada