28 de juny del 2019

TANCAMENT D’UN CURS AMB MOLTS CANVIS

Cèsar Caparrós
Director

La nostra pràctica docent està plena de canvis, però aquest curs 2018-19 n’ha tingut dos de molt importants: una nova ordre d’avaluació i un nou programa de gestió anomenat Esfera.

La nova ordre d’avaluació ens ha fet modificar totes les nostres programacions d’aula i l’alumnat i famílies ho heu comprovat en un nou llenguatge als butlletins de notes. El nou programa de gestió ha sortit fins i tot als mitjans de comunicació (i no precisament pel seu bon funcionament).

Ara, però, no és moment de queixes i retrets.

L’@institutmvm, com cada any, pot mirar enrere i adonar-se de totes les coses bones que ha anat fent. Cada curs hem realitzat unes colònies, uns projectes globalitzadors de continguts i, a tot l’alumnat, se li ha ofert la possibilitat de poder certificar oficialment el seu nivell d’anglès i/o de francès (o de reforçar-lo).

Com és característic del nostre centre, no només ens hem focalitzat en aspectes o projectes curriculars. L’institut ha potenciat el Consell de Delegats i Delegades, el Servei Comunitari (amb més de 7 entitats del municipi), el treball en coeducació, la robòtica, la lectura o la creació de contes teatralitzats i la representació d’aquests a les escoles de primària.

Tot plegat no seria possible sense la dedicació de tota la comunitat educativa (famílies, professorat, personal d’administració i serveis, neteja, manteniment... i l’Ajuntament). Vull aprofitar aquestes línies per donar les gràcies a tota aquesta comunitat, a tota aquesta tribu que intentem educar els joves del futur.

Ara toca mirar una mica endavant. Aquests dies de juliol seguirem concretant totes les actuacions i projectes que volem iniciar o continuar el curs 2019-20. L’alumnat i famílies que ja agafeu vacances... descanseu, informeu-vos i llegiu. El professorat, una vegada tanqui la carpeta del 2018-19, tornarà a pensar en com fer millor la nostra tasca docent i educativa.

Confiem que el curs 2019-20 ens doni una mica més de temps per pensar i parlar en una de les tasques més importants de la nostra vida: educar els joves i aquells que tenim al costat.

Descansem per fer-ho possible des del primer dia de setembre.

Atentament i gràcies,

Cèsar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada