28 de juny del 2019

L'AUTORA DE 'SERENA' VISITA L'INSTITUT

Aina Mulet
Professora de Llengua catalana i literatura

El passat 30 de maig, ens va venir a veure la Dolors Garcia, l’autora de Serena, el llibre que els alumnes de 2n d’ESO llegeixen a l’assignatura de català i treballen, en forma de projecte, al crèdit de síntesi.

Garcia va fer-nos una xerrada molt interessant en què ens va parlar, entre altres coses, de com va ser la creació dels personatges de la novel·la i de com entén ella el procés d’escriptura.

Entre el públic assistent, format per alumnat de 2n d’ESO, hi havia una petita representació de nois i noies de 3r i de 4t que explicaren les activitats relacionades amb el llibre dutes a terme quan ells estaven al 2n nivell de secundària. Així, per exemple, la Carla Bascón (4t B) va contar que ella havia construït uns tapins (una mena de sandàlies de l’època medieval amb una sola de suro), l’Alba Gómez (3r C) i la Paula Díaz (3r B) van fer-nos quatre cèntims del teatre amb titelles que havien ideat, en Martí Fleta (3r C) i el Dani Endrino (3r B) ens mostraren el fotobook que havien confeccionat, i la Carla Cuevas (3r C) i l’Ainhoa Quesada (3r A) van cantar-nos el rap sobre la condició de la dona que s’havien inventat.

L’argument de Serena
A l'any 1428, la Serena viu a Barcelona amb la mare i les seves germanes. Treballen molt per poder pagar el rescat del pare, captiu dels pirates. Però el dia de la Candelera, mentre són a l’ofici de Santa Maria del Mar, un terratrèmol sacseja la ciutat. A la mare de la Serena li cau una pedra al cap i mor, i la noia queda sola amb sis germanes, la més petita acabada de néixer. La Gelvira, una llevadora amiga de la família, l’ajuda a ocupar-se de les germanes, li ensenya l’ofici de llevadora i l’anima cada vegada que la noia s’enfonsa i pensa que no se’n sortiran. La Serena ha de fer front a moltes situacions adverses, però la família va tirant endavant, i de mica en mica les coses milloren

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada