28 de juny del 2019

ELS NOSTRES ALUMNES ACTUEN A LA SALA BARTS

Aina Mulet
Professora de Llengua catalana i literatura

El diumenge 12 de maig, els estudiants de 4t A van participar en la dotzena trobada de teatre social per a joves Deslimita’m, un esdeveniment que aposta per la transformació social a través les arts escèniques que va tenir lloc a la Sala Barts de Barcelona.

Els nois i noies del nostre institut van representar El Tyty, una peça creada per ells al llarg d’aquest curs durant les dues sessions setmanals que feien al Casal de Cultura de Sant Adrià amb una professional d’ImpactaT, una associació especialista en el Teatre de l’Oprimit, i la Txus Molina, la professora de teatre del centre.

Per elaborar la seva petita obra, els alumnes havien de seguir aquestes directrius: la temàtica era lliure i, entre els personatges, hi havia d’haver un opressor, un oprimit, uns quants que es posicionessin amb un caràcter o l’altre i uns darrers que no donessin suport a cap dels dos. Partint d’aquí, van escollir el tema i crearen el text mitjançant improvisacions. Així sorgí El Tyty, la història d’un jove menor d’edat membre d’una de les bandes més violentes de la ciutat que, després de ser detingut per la policia, resta en un centre de menors a l’espera de ser jutjat.

La representació va ser un èxit i, en acabar, els joves actors van fer un col·loqui amb el públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada