28 de juny del 2019

LES ALUMNES DE 3r D'ESO VISITEN L'EEBE

Ainhoa Belmonte
Alumna de 3r d'ESO A

L’11 de febrer de 2019, Dia de la Nena, la Dona a la Ciència, les alumnes de 3r d’ESO vam visitar l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) del Campus de Sant Adrià de Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Vam fer el trajecte en tramvia i vam caminar una mica fins a arribar al campus. Un cop allà, amb altres escoles, vam estar a una espècie de sala d’actes on ens van explicar la forma en què havia canviat l’educació en general (però sobretot les ciències), des d’uns anys enrere fins ara, envers les dones, als estudis superiors. Tot i això, encara hi ha massa diferències entre homes i dones a les carreres científiques. El percentatge de dones és massa baix i, pel que ens van explicar, és a causa de prejudicis, com ara que les ciències no són per a dones, que són massa difícils per a nosaltres…

Les dones que ens van mostrar la universitat van explicar experiències pròpies i ens van donar motius de sobres que desmenteixen els anteriors prejudicis sobre les dones a les ciències.

Vam fer tres tallers. El primer va ser el biomèdic on, per exemple, s’estudia per ser fisioterapeuta. És una branca de la ciència molt relacionada amb l’esport. En el segon, vam veure què s’estudia a biomaterials. Ens van ensenyar plasma i una investigació nova contra el càncer d’os. A l’últim taller ens van mostrar una branca de l’enginyeria química. Eren dones que estudiaven el foc i les temperatures. Ens van ensenyar una càmera on ens veiem de colors diferents depenent de la zona i la seva corresponent temperatura.

Vam veure coses molt interessants i vam aprendre'n unes altres. Va ser una experiència enriquidora i molt recomanable per totes les noies i, encara més, per totes aquelles que volen estudiar ciències.

Les alumnes participants en la sortida agraeixen la motivació de totes les dones de la UPC, la dedicació del seu temps en nosaltres i les ganes de fer i de canviar la situació descompensada a les ciències.

Feliç Dia de la Nena, i la Dona a la Ciència! I, noies: no feu cas de cap comentari negatiu i lluiteu pel que us faci felices, ja que com més difícil sigui el repte més gran serà la recompensa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada