21 de desembre del 2018

POSADA EN MARXA

Cèsar Caparrós
Director

Els primer trimestre de qualsevol institut serveix per posar en marxa una gran maquinària.

La maquinària de l’@institutmvm està formada per més de 60 professionals (professorat, personal d’administració i serveis, neteja, manteniment i altres), més de 500 alumnes i moltes i moltes famílies.

Com podeu entendre, posar en marxa una maquinària així no és gens fàcil i la feina és ingent.

Una de les tasques més importants realitzades ha sigut acollir l’alumnat i les famílies noves al centre. Elles han de conèixer el nostre funcionament, les nostres prioritats i les nostres exigències (com a col·laboradors necessaris que som en l’educació dels joves). Cal dir que, aquest any, a més, l’institut està treballant amb gairebé 100 alumnes més distribuïts pels diversos cursos.

Aquest primer trimestre també ha servit per iniciar algun projecte nou i per consolidar-ne d’altres.

Dos dels projectes nous són el GEP – Generació plurilingüe i la First Lego League (FLL). Amb el GEP volem incentivar l’aprenentatge de les llengües estrangeres a través de diverses matèries (no lingüístiques); amb el FLL volem promoure la robòtica com a eina d’aprenentatge.

Altres projectes que ja portem temps desenvolupant i que ajuden a l’aprenentatge de les llengües estrangeres són les classes de preparació pel DELF – certificat en llengua francesa -, i pel nivell B1, B2 o C1 d’anglès, en col·laboració amb la EOI de Badalona.

Alguns dels altres projectes que hem continuat realitzant aquest primer trimestre són: la Mobilitat de l’alumnat de Batxillerat i Cicles (amb països d’Europa), el treball globalitzat dins la Xarxa de Competències Bàsiques (@xarxaCb), el foment de la lectura (amb la mitja hora diària de lectura individual) o el servei comunitari (per aprendre a la vegada que l’alumnat dona un servei a la comunitat).

Ens agradaria que poguéssiu conèixer més i millor totes i cadascuna de les iniciatives que, amb molt d’esforç i bona voluntat, tota la comunitat educativa de l’@institutmvm porta a terme.

Som conscients que les allaus d’informació són molt grans però us animem a seguir-nos en les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).

Ara que s’apropen uns dies de celebració i descans, espero que tots i totes puguem renovar les nostres forces. Ens espera un intens i llarg segon trimestre. Confiem que tots i totes posarem de la nostra part per fer-ho productiu i enriquidor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada