21 de desembre del 2018

NI UNA MENYS

Comissió de Coeducació

Per commemorar el dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i sensibilitzar l’alumnat sobre aquesta problemàtica social, la Comissió de Coeducació de l’institut va organitzar una sèrie d’accions tant al centre com al municipi de Sant Adrià.

Al llarg de la setmana del 19 al 23 de novembre, es van llegir i treballar a l’aula el Manifest unitari i textos relacionats amb la temàtica i s’elaborà un mural col·laboratiu en què la comunitat educativa va poder penjar les seves opinions, desitjos i reivindicacions. A més, amb la participació de l’Ajuntament i El Centre d’Informació i Orientació a la Dona de Sant Adrià (CIOD), es va crear un Racó de Gènere que, situat al vestíbul i gestionat pels alumnes de 3r d’ESO de l’optativa de Coeducació, oferia informació divulgativa i llibres sobre gènere, sexualitat i diversitat. I, fins i tot, uns quants estudiants ens regalaren un petit concert musical molt especial.

Però les activitats no acabaren aquí: la vigília del 25 de novembre es va celebrar el micro obert Dona’t un escenari a la Plaça Guillermo Vidaña de Sant Adrià, un acte conduït per la professora del MVM Txus Molina en què participaren dones artistes com ara Raquel Lúa, Lidia Uve i alumnes del nostre centre interpretant “Cant de lluita” del grup Roba estesa. Va ser una nit màgica!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada