21 de desembre del 2018

EL PROJECTE FIRST LEGO LEAGUE

Daniel Endrino
Alumne de 3r d'ESO B i membre del projecte First Lego League

Hola, amants de la robòtica!

Som els integrants de la Comissió de Comunicació i us farem cinc cèntims del projecte First Lego League que s’està duent a terme per primera vegada al nostre institut.

Durant les primeres sessions vam posar tot el nostre afany a muntar les diferents estructures mitjançant peces LEGO que, en un futur, necessitarem per complir adequadament els reptes que ens proposen els experts de la Lego League. Alhora, les nostres orientadores ens van anar explicant tot el que haurem de fer quan ens presentem al concurs: haurem de superar el major número de reptes al circuit del robot, haurem d’explicar el nostre problema científic i la seva solució i haurem de presentar els valors que hem adquirit participant en aquesta competició, i demostrar si els duem a terme fora de l’institut i no només dins d’aquest.

Vistes aquestes circumstàncies vam decidir que la millor manera de treballar seria dividint tots els LegoLeaguer@s en diferents comissions, per tal d’organitzar-nos i fixar un objectiu clar i específic. Vam formar tres comissions, on cadascuna té l’obligació de complir els objectius proposats :
  • COMISSIÓ DEL DESENVOLUPAMENT DEL ROBOT
  • COMISSIÓ DEL PROJECTE CIENTÍFIC
  • COMISSIÓ DE COMUNICACIÓ
Les funcions d’aquestes comissions són bastant intuïtives. La Comissió del Robot, d’una banda, ha de programar el robot per tal que superi, com hem mencionat anteriorment, el major número de reptes designats. Per fer-ho, els integrants d’aquesta comissió han d’agafar el taulell on es fa el circuit i anar programant el robot per tal de veure si és capaç de superar cada prova. D’altra banda, la Comissió del Projecte Científic ha de plantejar un problema científic. En aquesta ocasió, ja que la temàtica d’aquest any és sobre l’espai, la comissió ha de plantejar un problema relacionat amb aquest. A continuació, ha de proposar una solució a aquest problema mitjançant els passos del mètode científic. La tercera comissió, la Comissió de Comunicació, té l’encàrrec d’expandir la nostra participació a aquest projecte, buscar sponsors que ens representin i, bàsicament, donar veu a les persones del nostre treball i progrés. A més a més, aquesta comissió ha de presentar els valors obtinguts en aquesta competició. Pot fer-ho elaborant un cartell, fent un vídeo, fent una presentació de diapositives… etc. Ha de fer-ho de la manera més creativa posible. La Comissió de Comunicació fa una de les tasques més importants de la Lego League, sense menysprear les altres!

Actualment, continuem programant i millorant el nostre robot (ja hem aconseguit superar la nostra primera prova!), elaborant el projecte científic i intentant expandir-nos als medis. Si és del vostre interès, podeu seguir-nos al nostre compte d’Instagram (@insmvmlegoleague). A més a més, estem dissenyant una samarreta personalitzada que ens representi. Tots estem fent molt bona feina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada