21 de desembre del 2018

VIATGEM CRONOLÒGICAMENT AL LLARG DE LES EDATS DE LA HISTÒRIA

Jaqueline Molla
Professora de Socials

Aquest curs, a 1r d'ESO, hem començat a treballar en el petit projecte Des de l'aparició de l'Homo a les invasions bàrbares, passant per les grans civilitzacions, una activitat que permet als alumnes una primera presa de contacte amb els continguts curriculars d'Història de l'etapa inicial de la secundària.

La classe s'ha dividit en grups de 5 o 6 estudiants i, a cadascun d'ells, se li ha assignat una unitat didàctica que correspon a cada etapa de la Prehistòria i les grans civilitzacions de l'Edat Antiga. Abans de començar les diferents unitats, es proporciona als grups un text introductori dels continguts que es tractaran i els alumnes n'extreuen les paraules clau. Després, realitzen una creació artística en què apareguin aquestes paraules que la professora penjarà en un eix cronològic de la paret de l'aula.

D'aquesta manera, els joves disposen d'un recurs visual sobre cada període que la professora anirà ampliant amb les seves explicacions a mesura que avancin les classes. A més a més, al llarg del segon i del tercer trimestres, els diferents grups es prepararan exposicions orals sobre les unitats didàctiques en què desenvolupin els conceptes clau dels seus dibuixos.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada