21 de desembre del 2018

EL RACÓ DE GÈNERE

Nerea Sánchez
Alumna de 3r d'ESO B

El 25 de novembre és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència de gènere. Es fa per aturar la violència tant física com psicològica, especificament vers les dones.

Reivindiquem l’aplicació i el desenvolupament de polítiques de gènere, que siguin efectives i transversals, perquè d’una vegada i per sempre donin resposta a les exigències i demandes de les dones, que frenin qualsevol manifestació de violència contra les dones i que atenguin un principi bàsic: ENS VOLEM VIVES!!! 

A l’optativa de Coeducació, una de les coses que hem fet relacionada amb la violència de gènere ha sigut fer per primera vegada al centre escolar un espai per als joves, on s’hi poden trobar respostes a dubtes, preguntes… relacionades amb diversos temes com la sexualitat, la diversitat i el gènere.

El Racó de Gènere compta amb llibres físics, alguns dels quals sobre la violència de gènere, com per exemple Quiéreme Bien, que jo us recomanaria. Aquest llibre tracta d’una dona que va rebre maltractaments, tant físics com psicològics, per part de la seva parella. Aquest llibre és un relat fet per una dona que va ser víctima de la violència de gènere.

Al Racó de Gènere hi ha recomanacions de llibres, articles sobre el feminisme i la seva història, adhesius amb frases sobre la temàtica, cartells, etc. Però també història sobre l’assoliment dels drets universals de les dones, l’actualitat sobre conceptes com paritat i igualtat, prevenció i protocols a seguir en cas d’agressió sexual. No sabia que existien tantes coses!

Volem que el Racó sigui un espai per a tot l’alumnat del centre i, de moment, el seu inici va ser tot un èxit. Vam rebre moltes felicitacions i ànims i tots estàvem molt contents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada