21 de desembre del 2018

SORTIDA A LA FIRA DE SANTA LLÚCIA

Katherine Carranza
Alumna de 2n d'ESO B

El divendres 14 de desembre els alumnes de l’aula d’acollida i els de la SIEI vam fer una sortida conjunta. Vam anar a Barcelona a visitar el barri Gòtic i la fira de Santa Llúcia.

Vam sortir de l’institut a les 9:30 hores i vam agafar el tren fins a la parada Catalunya. En arribar, vam anar de Plaça Catalunya a la Plaça Sant Jaume pel Portal de l’Àngel: vam veure molta gent i moltes botigues; després vam anar pels carrerons de darrera la Catedral, vam descobrir restes romanes i inclús un tros de muralla dins d’una botiga.

Quan vam arribar a la Plaça Sant Jaume, al mig de la plaça hi havia un pessebre on cada personatge era una cadira i vam aprofitar per seure-hi i esmorzar. Tot seguit vam anar a la Plaça de la Catedral on vam veure el Tió gegant i la fira de Santa Llúcia . Estava ple de parades que venien coses de Nadal: arbres, flors de pasqua, figuretes per al pessebre, pare Noels, ninots de neu i l’estrella del pessebre català (els caganers). Vam comprar, passejar i ens vam fer fotos.

Com teníem ganes de veure més coses vam entrar a la Catedral, a l’església i al claustre; vam gaudir de l’arquitectura, de la bellesa del claustre, vam veure les 13 oques... I per fer una comparació vam anar caminant a l’Església del Mar. Vam comparar les dues esglésies, ens van explicar la història de la construcció de l’Església del Mar i ho vam relacionar amb el llibre Serena que els alumnes de 3r d’ESO van llegir l’any passat i nosaltres (2n d’ESO) llegirem i treballarem aquest curs.

Cap a les dues vam agafar el metro i després el tramvia per tornar a l’institut, així vam agafar diferents mitjans de transport: tren, metro i tramvia. Va ser una sortida molt interessant i divertida, ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses de Barcelona i de les tradicions del Nadal català.

Si cliqueu aquí, podreu veure les fotografies de l'excursió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada