14 de març del 2013

ROSALIND FRANKLIN LA FOTÒGRAFA DE L'ADN

Marina Martínez
1B Batxillerat

Avui parlarem d'una dona que va fer un descobriment científic però no va ser reconeguda com és degut. Rosalind Franklin va néixer a Londres l'any 1920 i es va doctorar en química a la Universitat de Cambridge. Era una científica la qual va facilitar el descobriment de l'estructura de l'ADN i principalment es coneix per la fotografia 51, la imatge de l'ADN obtinguda a partir d'una difracció de raigs X i amb això va demostrar la seva habilitat per obtenir les millors imatges i va facilitar molt el poder interpretar-les per poder investigar altres objectes, com per exemple l'estructura del grafit.

Perquè diem que no va ser reconeguda com és degut?
Diem que Rosalind Franklin no va ser reconeguda com es degut perquè va tenir una relació sentimental amb un home anomenat Maurice Wilkins, qui va mostrar les imatges de Rosalind sobre la difracció de raigs X de l'ADN a James Watson i a Francis Crick . Watson i Crick, també estaven intentant esbrinar quina era l'estructura de l'ADN, ja que no tenien cap experiència suficient en difracció de raigs X, ni disposaven de fotografies com les que tenia ella.

És aquí quan la fotografia, sense permís de Franklin, arriba a Watson i Crick i ells s'adonen que les dues cadenes queden unides per l’aparellament de les bases nitrogenades.

Bibliografia

http://debiogeo.blogspot.com.es/2010/11/estructura-de-ladn-i-rosalind-franklin.html
http://es.wikipedia.org/wiki/Rosalind_Franklin

Retorn a l'índex

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada