14 de març del 2013

CURIOSITY

David Pérez
Alessandro Simioni
1B Batxillerat

Una de les finalitats del Curiosity és utilitzar càmeres d'alta resolució per buscar trets destacables de Mart que siguin d'interès. Si una superfície en concret és interessant, el Curiosity pot evaporar-ne una petita part amb un làser d'infrarojos i examinar els espectres d'emissió i d'absorció resultants per esbrinar la composició elemental de la roca en qüestió. Si encara es manté l'interès per aquella superfície, el robot pot fer servir un microscopi i un espectròmetre de raigs X per examinar-la de més a prop.

El Curiosity també pot perforar roques i treure'n mostres en pols per analitzar amb dues caixes d'anàlisi d'alt espectre (SAM, de l'anglès Sample Analysis at Mars) que porta incorporades el mateix robot amb una capacitat màxima de 74 mostres.

Les càmeres MastCam, Mars Hand Lens Imager (MAHLI) i Mars Descent Imager (MARDI) van ser creades per l'empresa Malin Space Science Systems i comparteixen components, com ara un processador d'imatges electrònic, un sensor CCD de 1600x1200 pixels i un filtre mosaic de Bayer.

El Curiosity té un total de 17 càmeres: 8 HazCams, 4 Navcams, 2 MastCams, 1 MAHLI, 1 MARDI i 1 ChemCam.

El viatge de la Terra a Mart fou molt perillós ja que el meteorit Canus va passar al costat seu i quasi el destrueix. Va arribar a Mart a les 7:32 del 6 d’agost 2012 (hora catalana) prop del peu d’una muntanya de tres quilòmetres d’altura i 155 km de diàmetre a l’interior del cràter Gale. Al llarg d’una missió que durarà dos anys, el Rover investigarà si a la regió s’hi han donat mai condicions favorables per a la vida microbiana.

Asseguren els científics que el Curiosity, durant l'anàlisi de mostres de sòl marcià, va trobar alguna cosa molt interessant. No obstant això, es neguen a descobrir el secret fins que acabin de revisar totes les mostres.


ENLLAÇ http://neofronteras.com/?p=3895

Retorn a l'índex

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada