28 de juny del 2011

LA BARCELONA WORLD RACE

Núria Riera
Professora d'Educació Física

La regata Barcelona World Race es va  donat per acabada en el moment que va fer la seva arribada en el Portal de la Pau l’últim vaixell participant el
WE ARE WATER el dia 12 de maig 2011, 39 dies més tard que el primer classificat Virbac Paprec 3, amb Jaume Munbrú i Cali Sanmartí que després de 132 dies de volta al mon,  van fer una arribada triunfal a Barcelona.

Jaume Munbreú: “Cualquiera que acaba la Barcelona World Race, gana”.                                                                            Sanmartí: “Llegar a nuestra ciudad después una vuelta al mundo es un momento mágico"
Tots els professors dels centres, tant de primària com secundaria, participants en aquest projecte, varem concloure en una trobada on amb la participació de Anna Corbella (GAES) i Cali Sanmartí (WE ARE WATER)  varem viure de primera mà algunes experiències de la seva volta al mon, com per exemple en Cali ens va explicar com portaven el tema de la roba per canviar-se, cada peca de roba la portaven envasada al buit i així tenien la roba seca, portaven 3 capes i podien  estar casi tres setmanes sense canviar-se, i es dutxaven aprofitant les pluges. També ens va fer una demostració del menjar que portaven, tot liofilitzat i amb un fogonet especial que feia bullir l’aigua en menys de un minut, es feien el dinar que varem tenir oportunitat de provar.

En un cosa varen coincidir tots dos; que era una experiència única en la seva vida, de moment es clar!!!, i que realment es una regata molt dura tant física com psicològicament però que gràcies a les converses amb l’organització i les video-conferències amb  les diverses escoles al llarg de tot el recorregut varen passar estones molt agradables i divertides.


LLIURAMENT DE PREMIS 4 DE MAIG 2011
S.A.R. Felip de Borbó alaba aquesta "prova singular en què es fonen esport i aventura extrema". L’Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, als patrons: "Amb vosaltres, Barcelona ha fet la volta al món". Els navegants, grans protagonistes d’una cerimònia emocionant en el Gran Teatre del Liceu.

Els únics absents, Jaume Mumbrú i Cali Sanmartí, encara en regata, han enviat un missatge a tots els presents des del We Are Water, en aigües de l'Atlàntic i de camí a Barcelona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada