28 de juny del 2011

ELS DISABTES DE LA FÍSICA A L’ AUTÓNOMA

Emma Cercós,  Manel López i Joel Acedo
    Alumnes de 4rt ESO


Aquest trimestre l’ Emma Cercós, el Manel Lopez i en Joel Acedo alumnes de l’optativa Física i Química de 4t d’ESO vam assistir a tres conferències en el marc dels DISSABTES DE LA FÍSICA, organitzades per la facultat de ciències de L’Universitat Autónoma de Barcelona i ens van acompanyar els profes Rosa i Germán.


“LA FÍSICA DELS MOTORS BIOLÒGICS”.

A càrrec del Doctor David Jou. (Dept. Física UAB).

En aquesta conferència es van mostrar les relacions entre física i biologia amb cas particular dels motors biològics. Aquests motors són proteïnes que duen a terme treball mecànic, electrostàtic i químic.





“L’UNIVERS A VISTA D’OCELL”.

A càrrec del Dr. Eduard Massó. (Dep. De Física, UAB)

Aquesta conferència ens va iniciar en el mon de l’observació de l’univers i del Big Bang. Ens van mostrar les formules per calcular les distàncies entre els planetes i de que estaven formats ells mateixos, però sobretot un invent revolucionari anomenat el “telescopi màgic”, consisteix en un aparell que capta amb una càmera de 60 megapixels i unes 200 fotos per segon captar les estrelles i els seus moviments ja que capta tots els rajos gamma que arriben a la terra i els transformen en imatges que mes tard s’utilitzaran per fer els càlculs necessaris i sapiguem-ne la seva procedència.




“EL GRAFÈ, UNA NOVA MATRIU PER LA CIÈNCIA I LA INNOVACIÓ”.

A càrrec del Dr. Stephen Roche, ( ICN i dept. Física UAB).


En aquesta darrere conferencia van veure com és un nou material descobert per dos científics russos: Andre Geim i Konstantine Novoselov, els quals van guanyar el premi Nobel de física per aquest fet.

El grafè es un nou material conductiu que tindrà un gran impacte sobretot en la tecnologia on desplaçarà el silici, també en altres apartats de la ciència. La seva estructura es formada per hexàgons que constitueixen una capa d’un grossor atòmic, es a dir una àtom. Les principals propietats del grafè són: Alta conductivitat tèrmica i elèctrica, alta elasticitat i duresa, resistència per això és el material més resistent món, és molt lleuger...




Comentaris:

Manel: Eren unes conferències molt interesants però més encara els experiments al laboratori sobre levitació, radiació i l’electromagnetisme

Joel: Les tres conferencies a les quals vam assistir eren molt bones, sobre tot les explicacions del professorat. I les visites als laboratoris van ser fascinants, sobretot la de electromagnetisme. Si és fessin més conferencies no dubtaria en anar-hi.

Emma: M’ho he passat molt bé als dissabtes de la física. He aprés coses molt interesants. I m’ha agradat molt les explicacions i les visites als laboratoris. Ha estat genial!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada