Lluís Martínez
Coordinador Pedagògic
Presentació del treball realitzat per l'equip LIC del centre per a la Diada de Sant Jordi:
La música, com la llengua, és una manifestació de la cultura d'un país. Però, mentre les llengües separen els humans, la música ens acosta i ens uneix. La música és el llenguatge universal de les cultures; és la forma pura d'expressar les emocions i els sentiments que experimentem tots els éssers humans, sense necessitat de paraules. Però tot i essent universal, la música és expressió de l'esperit d'un poble. Conèixer la música d'un poble és penetrar una mica en la seva ànima, és penetrar en els seus sentiments més profunds.
La música, però, és un fenomen social: uneix els homes per sobre de les seves creences, els seus costums, formes de vida... Els humans tenim en la música un espai comú i un moment per compartir, per estar junts; la música ens agermana. Podem emocionar-nos sentint una cantata de Bach, o música dels pobles dels països andins, o de qualsevol altre lloc del món. També podem identificar-nos amb els ritmes del joves xinesos o marroquins... La música no coneix fronteres.
A continuació us presentarem una petita mostra de músiques dels diversos països i cultures: són les cultures dels nostres companys vinguts de fora d'Espanya. Hi trobareu música religiosa, música festiva, música folklòrica, música moderna... Confiem que a través d'aquestes músiques i cançons puguem fer-nos més pròxims dels nostres companys nouvinguts, i que entenguem que és molt més important el que ens uneix que no el que ens diferencia.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada