22 de desembre del 2010

DESDELAMINA

Quim Guinovart
Implicat al projecte
 
desdelamina.net neix l'any 2003 com un projecte de dinamització comunitària aprofitant les noves tecnologies de la informació. Es tractava de crear un canal de promoció de la vida al barri, on les entitats que hi treballen i la gent que hi viu puguin participar en el seu desenvolupament.

La nostra finalitat va ser la de crear una xarxa ciutadana del barri de La Mina on:
  • Els veïns i veïnes puguin informar-se i opinar d'aquells fets que els incumbeixen.
  • Les entitats puguin oferir informació i canals de participació.
  • La gent de fora del barri pugui tenir una visió més aproximada a la realitat del barri i de la seva gent, fugint de prejudicis.

Tot això s’ha concretat en una pàgina web amb una columna central RECULL D'ARTICLES on es publica sobre les activitats, actes, notícies el dia a dia del nostre barri i de les persones que viuen i treballen ajudant a tirar-lo endavant.

Un indexador (que anomenem TAULELL RSS)  on podem veure còmodament les últimes actualitzacions de les pàgines web relacionades amb el barri (Grupo Unión, Radio La Mina, l'Independent de Sant Adrià, el blog del Punt Òmnia del Centro Cultural Gitano i El Punt - Sant Adrià. Si tens una web i vols que t'indexem no dubtis en fer-nos arribar un correu electrònic)

També em posat a disposició del barri comptes al Facebook, al Twitter, al Flickr, un canal al Youtube,... i estem continuament explorant les eines 2.0 per a posar-les a disposició de la comunitat.
desdelamina.net utilitza el gestor de continguts Drupal. Drupal és un gestor de continguts creat sota la llicencia GPL i desenvolupat i mantingut per tota una comunitat de col·laboradors. Volem fer així patent la nostra aposta pel software lliure i la seva filosofia. 

Aquest curs volem fer una aposta encara més forta......Estem creant el desdelaminaTV, una televisió per internet des del barri, seguint amb el lema: de la comunitat a la xarxa i de la xarxa a la comunitat.
Durant el curs passat vam estar fent proves, i per aquest curs ja em contactat per a tenir el nostre propi servidor d’streaming i estem començant a fer entrevistes a gent del barri.

Però per acabar d’engegar el projecte necessitem col.laboradors. Durant aquest curs anirem fent tallers (d’streaming, internet tv, interfície web, càmera...) en els quals compartir experiències, eines i enriquir-nos mutúament.

Si estàs interessat només t’has de posar en contacte amb nosaltres a través de info@desdelamina.net o qualsevol dels recursos que t’hem esmentat abans...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada