17 de desembre del 2019

NO CALLAREM

Loli Pérez
Comissió de Coeducació

La Comissió de Coeducació continua vetllant per la seva visibilització al nostre centre i al municipi. Moltes són les activitats que hem desenvolupat al llarg d’aquest primer trimestre.

El nostre gran repte és el de formar l’alumnat de manera que sigui ell mateix l’eix vertebrador d’una xarxa de jovent cada vegada més conscient i implicada a assolir i difondre allò que per nosaltres significa la coeducació, és a dir, aquell conjunt d’accions destinades a prevenir la violència masclista. A més, també volem que l'alumnat s'impliqui en les activitats destinades a donar coneixement sobre com créixer vivint una sexualitat sana i lliure d’estereotips i prejudicis, que participin en les múltiples dinàmiques destinades a concienciar i reflexionar sobre els ímputs patriarcals que constantment ens envolten i que tendim a reproduir sense adonar-nos-en i, especialment, que formin part del conjunt d’accions dirigides a fomentar el respecte envers totes les formes que tenim les persones de voler viure i concebre la sexualitat, identitat sexual i expressió de gènere

Tots aquests conceptes i molts més són els que hem estat treballant a l’institut des de diferents espais: l’optativa de Coeducació de 3r d’ESO, el Pla d’Acció Tutorial, el Racó de Gènere, el plafó de Coeducació, la participació en el projecte Pati, la participació d’actes i seminaris proposats pel municipi des de la regidoria d’Igualtat... I per si tot això fos poc, en aquest moment tenim dues propostes per les quals apostem plenament: la realització del Projecte Educatiu de Centre en Coeducació i la posada en marxa d’una Xarxa Activa de Joves per la Igualtat (XAJI) amb la col·laboració d’altres municipis de Barcelona. El desembre van començar les xerrades inicials i ja podem dir que comptem amb alumnat voluntari disposat a participar-hi. 

Seguim endavant! No Callarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada