17 de desembre del 2019

HOGWARTS MONTALBÁN

Núria Álvarez
Professora de llengua castellana

A llengua castellana de 1r d’ESO hem començat a treballar amb un projecte de gamificació a l’aula, “Hogwarts Montalbán”, en què farem servir dinàmiques d'aprenentatge cooperatiu, gamificació i altres mecàniques per punts a l'aula. Ens hem transformat en una escola de màgia i estem a la classe de “hechizos linguísticos”. Els alumnes han de començar les diferents missions que es plantegen (en forma de tasques de l’assignatura) per aconseguir punts d’experiència en cadascuna d’elles. Aquests punts els faran pujar de nivell i millorar el seu prestigi com a mags de la llengua. 

Els alumnes s’agrupen a classe seguint les cases de Hogwarts. Hi haurà quatre grans grups que col·laboraran i s’ajudaran per a aconseguir objectius en comú.

Les cases podran guanyar o perdre punts en funció de les dinàmiques d’aula i de les normes que els alumnes estableixin mitjançant la realització d’un text normatiu en el qual establiran les normes del grup i quan guanyaran o perdran punts.

Les missions estaran relacionades amb els continguts del currículum establert per a 1r d’ESO i tractaran de fomentar l’autonomia, la motivació, la col·laboració entre companys i les competències bàsiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada