31 d’agost del 2014

NOVES FUGUES RADIOACTIVES A FUKUSHIMA !

Nerea Gistau Díaz
Júlia Rodríguez Rodríguez
1 Batxillerat

L’11 de Març de 2011, es va localitzar un terratrèmol sota el mar, davant les costes de l’illa de Honshū, a 130 kilòmetres a l’est de Sendai, al Japó. Això va ocasionar la destrucció d’una central nuclear, Fukushima-1. Va ser un sisme d’una gran magnitud. En conseqüència, van ocórrer una sèrie d’incidents, com poden ser les explosions en els edificis que alberguen els reactors nuclears, les fallades en els sistemes de refrigeració, la triple fusió del nucli i l’alliberament de radiació a l’exterior. Això va tenir greus conseqüències sobre el seu entorn i medi. I encara que els nivells de radiació van començar a estancar-se, fa poc se n’han tornat a enregistrar.


TEPCO - Companyia Elèctrica de Tòquio - va comunicar el passat 27 d’agost, que s’havia trobat una via d’escapament de l’aigua radioactiva, emmagatzemada en tancs superficials. Es va detectar un nivell de radiació de 16 mil·lisieverts per hora -unitat derivada del Sistema Internacional per mesurar la radiació absorbida per un organisme viu i els seus efectes- que triplica el límit de radiació anual per als treballadors d’una central nuclear.

Dies abans, el Ministeri d’Economia, Comerç i Indústria del Japó va revelar que diàriament s’aboquen al subsòl 1.000 tones d’aigua des de la central nuclear, de les quals unes 300 contenen substàncies altament radioactives que arriben a l’oceà Pacífic.

Per tal de frenar les fugides, TEPCO va injectar un còctel d’agents químics per endurir el subsòl i crear un mur subterrani al voltant dels reactors nuclears i instal·lar una xarxa de canonades per extreure les tones d’aigua radioactiva acumulades. Però els treballs per a la construcció d’un mur subterrani al voltant d’uns altres reactors encara estan en marxa, de manera que es calcula que diàriament segueixen alliberant-se unes 35 tones d’aigua radioactiva.

Per la seva banda, l'Autoritat Reguladora de l'Energia Nuclear del Japó ha decidit elevar el nivell d’alerta de l'1 al 3, segons l'Escala Internacional Nuclear i de Successos Radiològics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada