31 d’agost del 2014

INTERNET I LES SEVES APLICACIONS

Gorka Martínez
Judith Villalobos
Oscar Melendo
1rB Batxillerat

Què és Internet?


Internet és el conjunt de xarxes que estan interconnectades entre si, utilitzen unes normes comunes per transmetre la informació. Aquestes xarxes es connecten mitjançant nodes constituïts per un servidor. Un servidor és un ordinador que conté arxius, pàgines web, o que ofereix altres serveis, com ara correu electrònic.

Orígens d’Internet
A finals dels anys seixanta, el Departament de Defensa Americà va arribar a la conclusió que el seu sistema de comunicació era massa vulnerable. Al 1974, es presenta el protocol (TCP/IP) A principis dels vuitanta el Departament de Defensa d'Estats Units utilitza el protocol per desdoblar la xarxa en ARPAnet i Milnet. La xarxa es va fent més gran a causa de les RAL, al final s'acaba anomenant internet.

Serveis i aplicacions
Les possibilitats que ofereix Internet es denominen serveis. Avui en dia, els serveis més usats en Internet són:

-El Correu Electrònic ens possibilita enviar missatges escrits per mitjà l’ordinador a qualsevol persona que tingui accés a la Xarxa.

-La World Wide Web, o WWW, és un servei que s’ocupa en la presentació de documents, els quals tenen enllaços directes amb altres documents.

-El FTP (File Transfer Protocol) ens facilita l’encàrrec de fitxers de dades per Internet. Ja no cal guardar la informació en disquets per usar-la en un altre ordinador.

-El servei IRC (Internet Relay Chat) ens permet tenir una conversa amb una o diverses persones per mitjà de text.

-P2P és un sistema de comunicació per Internet que no té clients ni servidors fixos.

-Missatgeria instantània és un sistema per intercanviar missatges entre dues o més persones en temps real.

Aquests serveis que ofereix Internet, s'han utilitzat al llarg dels anys per poder fer aplicacions per mòbils i ordinadors. Aquestes ajuden als propietaris en algunes tasques per fer la vida una mica més fàcil.

Alguns exemples d'aplicacions són:

-Google Maps És una aplicació connectada a la xarxa que a traves de satèl·lits, ens mostra mapes amb molta precisió que també poden servir com a indicador GPS.

-Xarxes socials A traves de la missatgeria instantània ens podem comunicar amb altre gent, utilitzant aplicacions com el Facebook, Whatsapp, Twitter…

-Recerca d'informació; A traves de la World Wide Web, es poden trobar infinites pàgines per cercar informació de tota mena.

-Youtube; Es una plataforma online que a traves d'Internet la gent comparteix arxius audiovisuals multimèdia, que pot servir com entreteniment, font d'informació...etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada