10 d’abril del 2014

FEMCAT

Javi García

Mai us heu preguntat com ho fa un grapat de fulls per a arribar a les nostres mans en forma de llibre?

El dia 10 de desembre de2013 vam gaudir de la presència del senyor Xavier Cambra, Secretari General del FemCAT, un home que ha dedicat la seva vida a ser algú al món laboral.

Ens va estar explicant com funciona el món de l’editorial, com es fa per a adquirir els drets d’un llibre que ha triomfat a un altre pais per a poder traduïr-lo i vendre’l en el nostre idioma.

Primer s’han de comprar els drets del llibre per a poder manipular-lo. Un cop es tenen els drets, es busca a un traductor, a un corrector, i mai s’ha de modificar res del missatge, al traduïr-ho s’ha de conservar el llibre original o s’estarien violant els drets de l’autor. Després s’ha d’imprimir i contactar amb una empresa de transports per a poder-ho enviar a les biblioteques i llibreries, i tot això és la manera curta d’explicar-ho, ja que hi ha molt més a fer.

El logotip de l’associació a la qual pertany, FEMCAT, no són simples línies, sinó que el seu significat és més complert.

Les línies representen el contorn de Catalunya que limita amb el Mediterrani. El fet que aquestes siguin quatre i de color vermell reprodueix les barres de La Senyera, fent honor a Catalunya.

Ens va donar també una targeta amb una foto de Times Square, la plaça més famosa de la illa Manhattan, Nova York. A la foto ens va fer assenyalar i descriure tots els negocis i empreses que es podien veure, com per exemple Pepsi, la empresa del Taxi, construcció, Intel, i sobretot no ens hem d’oblidar de la gran empresa de la publicitat.

A la xerrada vam tractar molts temes relacionats amb el món dels negocis, com per exemple, les aptituts i qualitats que es necessiten a l’hora d'emprendre una tasca professional. En Xavier va demanar algun voluntari per a sortir a la pissarra, que vaig serl jo mateix, en Javi García, em vaig oferir voluntari. Havíem de fer una pluja de les qualitats que ha de tenir un empresari, com per exemple la puntualitat, responsabilitat, agudesa, etc. Jo vaig estar dient i apuntant frases que la gent deia i després d’això, en Xavier em va obsequiar amb un llibre molt interessant, amb motiu d’haver-me oferit voluntàri i, a més a més, perquè era el meu aniversari.

El llibre La Clau És El Perquè, de Simon Sinek i de la seva editorial dèria editors, tracta de com els grans líders ens inspiren a actuar, com per exemple Adolf Hitler, Steve Jobs, Walt Disney, Martin Luther King… En el lideratge és fonamental tenir un PERQUÈ nítid i potent, i creure en una idea, una marca, amb tanta convicció que empenyi les persones a passar a l’acció.

Si esteu interessats en aquest tema i en llegir frases que us faran raonar moltes coses, no dubteu en entrar a www.Ted.com, la web on es va descobrir el gran pensament de Simon Sinek.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada