17 de desembre del 2012

UN CURS NOU... UN NOU REPTE PELS DELEGATS I DELEGADES

José Luis Gonzalvo Lacasa
Professor coordinador de delegats/des

Els delegats i delegades del nostre centre comencem un nou curs i com sempre tenim per davant moltes coses a fer; algunes ja venen donades per la feina feta pels companys dels cursos anteriors però d’altres hauran de ser pensades i creades pels actuals.

Un dels reptes serà la trobada de delegats/des dels centres de secundària de Sant Adrià.

Aquest any farem la IIIª Trobada. L’experiència de les dues anteriors ens dona ànims i força per continuar amb aquesta dinàmica ja que les valoracions són positives: conèixer alumnes d’altres centres, reflexionar sobre la nostra tasca, compartir les dificultats que ens trobem a l’hora de portar a terme la nostra responsabilitat, conèixer altres realitats diferents que hi ha a Sant Arià... En definitiva CRÈIXER com a persones en la participació i la implicació de la nostra vida d’estudiants i de ciutadans. Aquest és un aspecte que apareix en alguns moments del currículum acadèmic i que ara és el moment de posar-ho en pràctica. També és cert que no estem sols ja que un dels pilars d’aquesta feina són els educadors del nostre Ajuntament , que tant en les trobades com en les reunions preparatòries estan donant ànims i coordinant als delegats ,... per a que tot això sigui una realitat.



A la primera trobada del desembre del 2010 es va treballar quines eren les característiques que hauria de tenir un delegat o delegada i a la segona trobada, març del 2012 , es va posar en comú quines eren les funcions i dificultats que es troben els delegats vers al companys i als professors. Aquest any ens hem proposat recollir tot aquest treball fet fins ara en un díptic, per poder-ho traspassar als futurs delegats dels nostres centres i també , si és possible, concretar la participació dels alumnes en el Consell Escolar Municipal.
El repte de participar els alumnes al Consell Escolar Municipal no és fàcil però creiem que val la pena aprofitar aquesta oportunitat que tenim per a que estiguin informats de la vida escolar del municipi i poder sentir la veu dels joves: opinions, preocupacions, inquietuds, neguits, aspiracions... De fet la nostra tasca de profes, pares, mares, educadors ...és pel seu futur i per lògica hem de comptar amb ells.

Evidentment aquest treball no es fa d’un dia per l’altre ni només amb trobades; calen altres actuacions: el treball setmanal i diari a la tutoria, l’ implicació i participació de tota la comunitat educativa en el funcionament del centre, l’ interès dels pares per la vida de l’ institut i del municipi, la col·laboració de cadascú de nosaltres segons les nostres possibilitats ja que com diu un proverbi africà “per educar un jove cal tota una tribu”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada