19 de desembre del 2012

ENERGIES RENOVABLES EN UN MÓN GLOBALITZAT

Laura Izquierdo 4t C
Saray Acedo 4t C



El passat 22 de novembre els alumnes de 4t d'ESO que cursen les optatives relacionades amb el batxillerat científic i el tecnològic, i els d'aquests batxillerats tant de 1r com de 2n any, vàrem assistir a una conferència, el tema de la qual es resumia en aquesta frase: “Energies renovables en un món globalitzat”, per l'enginyer electromecànic i professor de la UPC: Martí Rosas Casals, amb motiu de la setmana de la ciència.

La conferència va tenir lloc a la sala d'actes de l'escola Sant Gabriel on també varen assistir altres escoles del municipi.

Al principi d'aquesta, Martí Rosas ens va explicar com treballa, és a dir, el procediment de recerca que duu a terme per determinar la mesura de la sostenibilitat d'aquest món globalitzat. Senzillament, ho va fer representant xarxes socials mitjançant programes informàtics, com per exemple, “Introducing Gephy”, els quals ens feien reflexionar sobre la paradoxa entre el creixement il·limitat en un espai limitat que ens porta a la contradicció entre benestar propi i benenestar de conjunt.

Va continuar la conferència aportant dades, conceptes i explicacions sobre l'energia i les seves característiques. Però, sobtadament, tornà a l'inici i ens va formular una pregunta que ens va fer dubtar: Realment la solució al massiu proveïment de recursos energètics són les energies renovables?

Ell va assegurar que no. L'ús d'energies renovables o resulta car, o ineficient, o fa malbé l'estètica paisatgística, per això, finalment queda relegat a un paper secundari.

En conclusió, la solució al consum energètic no és més que atacar el consum i , com es fa? Conscienciant a la societat. Cal un canvi en l'actitud individual sobre quines són realment les nostres necessitats, i quina és la millor manera de fer-ho? Avui dia, mitjançant les xarxes socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada