21 de desembre del 2012

EDITORIAL 19



Toni Cabrera
Director

S’apropen les Festes de Nadal i segurament la majoria les passarem en reunions familiars, àpats, regals, ... però és evident que no per a tothom, aquestes festes, seran alegres i familiars. Possiblement és l’època de l’any més dura per aquelles persones que, per malalties, penúries econòmiques, situacions familiars especials, etc., no poden gaudir d’aquesta alegria.

Són temps difícils, amb moltes persones sense feina i sense una vida digna. “A la vida, allò que només interessa són els fets” deia un personatge de la novel·la Temps difícils de Charles Dickens. No sé si això és cert, però estic segur que en els moments que estem vivim, els fets són importants. És per això que des del nostre centre ens hem unit a la “campanya de recollida d’aliments”. Segurament és la primera vegada que ens unim a una campanya d’aquestes característiques. I si ho fem és perquè hi ha moltes persones que es troben en una situació extrema.

És precisament en aquests moments que hem de ser conscients de que tot allò que la nostra societat ha aconseguit a través de dècades de lluita i reivindicacions, estem a punt de perdre-ho. I és per això que tots hem de col·laborar per tal d’aconseguir un món millor i més just. És aquí, on precisament els joves, heu de prendre consciència: posicionar-se davant de les injustícies, tenir un sentit crític davant les situacions i els conflictes, valorar el tipus de societat que volem, que voleu, i lluitar per aconseguir-lo.

M’agradaria acabar amb una frase de F. W. RobertsonHay un pasado que se fue para siempre, pero hay un futuro que todavía es nuestro

Bones festes per a tothom

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada