22 de desembre del 2016

LA FILOSOFIA: SABER TEÒRIC O ACTIVITAT PRÀCTICA?

Neus Liria
1r Batxillerat

La filosofia és un pensament racional que té l'afany d'explicar la realitat i és l'àmbit del pensament. És una manera reflexiva i racional d’enfrontar-se amb la pròpia vida i amb el món. Fa que l’ésser humà es qüestioni preguntes sobre la vida i sobre la nostra pròpia existència.

Una vida sense qüestionar-s'ho tot no paga la pena, és a dir, l’ésser humà ha de tenir un pensament crític i racional. Per això, crec que la filosofia no és un saber teòric, sinó que és una activitat pràctica. La filosofia, no ens ofereix coneixements certs i indubtables; ens ofereix, una visió global del món i de les diferents ciències. També la reflexió filosòfica ens permet dirigir-nos fins on volem, ja que ens plantegem el que és més correcte o el que volem fer per aconseguir la nostra fita.

La filosofia és més una activitat reflexiva voluntària que un saber específic; filosofar no és simplement pensar o rumiar, sinó enfrontar-se a les coses amb una actitud crítica i radical.

Per finalitzar, la filosofia pot ser un bon instrument útil per ensenyar-nos a raonar bé, fonamentar racionalment les nostres opinions i creences, i ens ajuda a tenir una comprensió més global del món. En definitiva, ens ajuda a viure bé amb nosaltres mateixos i el nostre voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada