22 de desembre del 2016

EZEQUIEL GIRÓ

Laura Moncada Barahona
1r Batxillerat


El dia 29 de novembre els alumnes de primer de batxillerat social, hem tingut una xerrada amb un empresari de l’empresa Giró, anomenat Ezequiel Giró, situada al carrer Jaume Ribó, Badalona (Barcelona). Aquesta és una de les societats que s’encarrega dels envasats que veiem quan comprem la fruita, les verdures, etc.

Aquesta companyia va ser fundada per l’avi de l’home que va venir a fer-nos la xerrada. És una empresa familiar, que té una antiguitat de més de 50 anys. L’any 1925 l’arribada de Ezequiel Giró Prat, va impulsar l’aplicació de la industria tèxtil en aquest sector. L’any 1958 van patentar la primera bossa de malla en el Registre de la Propietat Industrial, en aquell moment va néixer l’envàs per les fruites i verdures. El 1970 Giró construeix una nova fabrica a Badalona. El 1992 Giró se expandeix fora d’Espanya, arriba Giró Pack als Estats Units, primer pas de la xarxa internacional. El 2005 Giró revoluciona amb una nova màquina anomenada “GirBagger” l’envasadora més potent i més avançada del mercat. Fa poc, el 2015, han obert una nova fabrica a Terol. Avui dia Giró està en alguns països d’América del sud, Europa, Àsia, a dos països d’Àfrica i en un país d’Oceania.

L’empresari que va venir ens va parlar de les característiques que ha de tenir un directiu: el lideratge, per poder portar tota l’empresa i saber dirigir als seus treballadors; l’empatia per saber posar-se al lloc de les altres persones, que treballen a l’empresa i als consumidors dels seus productes; la creativitat, per innovar amb coses diferents; l’honestedat, perquè les persones que consumeixen els seus productes creguin amb ells; la iniciativa; el compromís; la flexibilitat; assumpció de riscos (saber assumir els riscos); esperit d’equip i finalment esperit crític.

Per finalitzar, per mi aquesta activitat va estar molt bé. És adequada per a persones de la nostra edat i més ara que tenim que decidir què estudiarem més endavant, aquesta xerrada pot despertar interès per aquest món de les empreses i de la direcció, i ens permet augmentar el nostre coneixement sobre aquesta àrea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada