22 de desembre del 2015

UN LLOC PLE DE POESIA I AMB MIL ENCISOS

Roger Hoyos
Professor de Tecnologia

Sabeu a quin lloc "ple de poesia" i amb "mil encisos" es refereix el títol d'aquest article? Doncs al riu Besòs. Us faig a mans la transcripció d'un text de 1920 publicat al "Noticiari mensual de la secció d'excursions" de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona i que ha recuperat la nostra companya Isabel Pérez, professora de Ciències.

El text d'aquesta joia històrica va ser repartit aquest 8 de setembre de 2015 amb el tradicional pastís de Festa Major de Sant Adrià gentilesa de l'Associació de Dones de Futur.

Heus aquí la transcripció:

PER LA SALZAREDA DEL BESÒS


Els entorns de Barcelona són deliciosos i el passejar-hi de tant en tant resulta molt agradable. Per això, ultra les excursions de muntanya i les de caràcter turístic, que són, és clar, les fonamentals, posem en el programa alguna que altra d'aquestes excursions familiars que tenen per objecte recórrer els voltants de la Ciutat. Una d'aital mena fou la sortida de tarda que tingué efecte el dia 26 d'agost. Anàrem a Sant Adrià i per entre els camps de conreu ens arribàrem a la platja, on ens asseguérem per a contemplar d'aprop el nostre Mediterrani, tan bell que és i tan poc que se l'estima.

Després remuntàrem el Besòs i ens confonguérem per la seva salzareda. Ens semblà veure-hi mil encisos més dels que ja en coneixíem. I és que el Besòs, tocant a Barcelona, és un lloc ple de poesia amb innombrables recons que conviden a l'esplai i que els barcelonins hauríem de tenir amb més apreci.

La fotografia és una reproducció de ROVIRA I COSTA, JOAN. Sant Adrià de Besòs, Historia de un pueblo en su primer milenio. Editat per l'Ajuntament de Sant Adrià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada