23 de març del 2018

TALLER DE CREATIVITAT

Nabil El Hachimi
Cesc Soriano
1r Batxillerat

El dilluns 27 de novembre de 2017 els alumnes de 1r de batxillerat que cursen la matèria d’Economia de l'empresa I de cicles van gaudir d’una xerrada impartida per Jaume Josa i Ferés sobre la creativitat.


El senyor Josa i Ferés és un empresari, professor de cicle superior de màrqueting i escriptor d'èxit, es va presentar deixant clar que era especialista a organitzar el temps. Seguit d'això va començar a explicar la necessitat de ser original, creatiu i diferent, els motius que va donar van ser que aquests elements ajuden a guanyar diners i passar-ho millor. També ens va dir que amb la creativitat i originalitat tenim la clau per triomfar en una empresa. Per això ens va aconsellar que quan tinguéssim idees aquestes han de ser diferents per ser millors que altres competidors, ja que en aquest segle la gent està disposada a pagar per ser diferent.

Ens va posar bastants exemples on és reflectia bastant bé el que volia explicar. Un exemple que ens va fer veure molt bé aquesta idea va ser amb la cinta d'una càmera que abans la regalaven amb la càmera mateixa, ara deixen a la gent personalitzar-la però cobrant una gran quantitat de diners. Un altre exemple va ser el negoci que han fet els equips de futbol canviant de samarreta cada any per tal de poder incitar els aficionats a comprar samarretes noves cada any. Aquests exemples ens van acabar d'aclarir els dubtes a les seves explicacions teòriques.

Un dels fets curiosos va ser que va incitar als alumnes a participar regalant bolígrafs i llibres a aquells que encertaven alguna pregunta que ens feia.


Va ser una xerrada molt interessant que va captar l'atenció dels alumnes i que va aconseguir que entenguessin la idea que volia mostrar (la importància de ser creatius i diferents als altres).

Per part de l'alumnat és considerada la millor xerrada que hem rebut fins aquest moment. Moltes gràcies al Sr. Jaume Josa per la seva presència al nostre centre i a la professora, Àngels Serrano per haver-nos donat l’oportunitat de gaudir d’aquesta xerrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada