22 de desembre del 2014

PROJECTE BARCELONA WORLD RACE

Núria Riera
Professora d’educació física

En aquest curs 2014-15 els alumnes de 3r d’ESO participen en un projecte educatiu relacionat amb una regata a vela, es tracta de la regata Barcelona World Race, la volta al món sense escales i amb dos tripulants, l’única regata que comença i acaba a la mateixa ciutat, Barcelona.

Aquesta regata està organitzada per la Fundació de Navegació Oceànica, el Consorci EL FAR, i l’ajuntament de Barcelona i està esponsoritzada per moltes empreses catalanes i espanyoles.
L’organització ha elaborat un projecte de seguiment per a les escoles i instituts, hi participen 20.000 alumnes de Catalunya, Andorra, Espanya, Franca i Xile, tots aquest alumnes fan varies activitats: visita d’un regatista al centre, visita del centre d’interpretació, vídeo conferència.

A més a més faran un seguiment en directe de la regata a través d’internet i la pàgina web de la regata., cada embarcació serà seguida i animada per un grup d’alumnes, i des de diferents assignatures faran activitats i fitxes elaborades per l’organització. Tota la feina que anem fent ho pengem en el bloc que els participants hem obert en la pagina de la BWR, es el nostre quadern de bitàcola:


El dia 19 de novembre ens va visitar la Anna Corbella regatista catalana que ja va participar en l’edició del 2010 i també participarà en l'edició d'aquest any amb el Gerard Marin. Ens va explicar la seva experiència en l’altra edició , el recorregut, el pas per l’equador, el icebergs, les guàrdies ........

Els alumnes de 3r estaran fins el mes d’abril fent aquest projecte , seguint en directe a totes les embarcacions mentre fan la regata. Podeu seguir –la en la seva web: www.barcelonaworldrace.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada