19 de desembre del 2013

ARMA QUÍMICA AMB GAS SERÍN

Christian Gallardo Lérida
Sergio Navarro Daunés
Miquel Escuder Durán
1r Batxillerat

Tots hem jugat alguna vegada amb els nostres amics a pistoles, o a videojocs, on mates al teu enemic amb armes de foc. Veritat que és emocionant veure com cauen davant de la teva pistola? Doncs, saps que hi ha una arma que no és de foc ni és nuclear, sinó que és química, i és tan dolenta o pitjor que les anteriors?

La guerra química és la guerra en la qual s'utilitzen les propietats tòxiques de substàncies químiques per matar, ferir o incapacitar l'enemic. Les conseqüències d'aquesta guerra poden se desastroses, ja que poden provocar malformacions, problemes respiratoris, asfixia i atacar el sistema nerviós.

Un arma química és aquella que s'utilitza per infringir la mort o danys en els éssers humans. Actualment el seu ús està condemnat en diversos tractats internacionals.

Els agents químics letals són extremadament volàtils i constitueixen una classe d'armes químiques perilloses que s'emmagatzemen per part de molts estats. Els més perillosos són els agents nerviosos i els agents vesicants, un compost químic que causa irritació i dolor greu en la pell, els ulls i la mucosa.

El serín o GB és un compost organofosforat. És incolor i inodor, s'utilitza com arma química a causa de la seva extrema potència com agent nerviós. Va ser classificat com a arma de destrucció massiva en la resolució 687 de 1993 on el classifica com una substància de llista 1. La denominació d'aquest gas prové dels noms d'aquests científics: Schrader, Ambros, Rüdiger i Van der Linde.

El serín va ser desenvolupat com pesticida al 1939 a Alemanya. És curiosa la capacitat que té l'ésser humà de convertir una cosa positiva en una de tan negativa que arriba a ser mortífera.

Aquest gas es pot convertir en vapor i es pot propagar pel medi ambient.

El serín i altres agents nerviosos han estat utilitzats en la confrontació química que va tenir lloc durant la guerra Iran-Irak en la dècada dels 80. També va ser utilitzat en dos atacs terroristes al Japó al 1994 i al 1995. Finalment la comunitat internacional va afirmar que va ser utilitzat durant els atacs a Síria el 21 d'agost de 2013. Aquestes dades van ser confirmades posteriorment per l'ONU.


(Màscara de gas guerra química)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada